Monitorering af virksomhedens netværk og IT-sikkerhedssystemer er en vigtig opgave, som ofte kan ende med at tage tid fra IT-udviklingen. Vi giver dig vores tips til, hvordan du gør monitoreringen til en mindre tidskrævende flaskehals.

At holde din virksomheden beskyttet mod diverse former for it-kriminalitet kræver en række systemer i dag. Med de systemer følger der en lang række af overvågnings- og monitoreringsopgaver for at spotte eventuelle uregelmæssigheder og sikre, at alt fungerer som det skal. Data fra sikkerhedssystemerne kommer i en lind strøm og den løbende overvågning af medarbejdernes maskiner, servere, netværk, cloudtjenester osv. bliver ofte en ret uoverkommelig opgave, som står i vejen for andre IT-relatede opgaver.

Flaskehalse kan kompromittere din IT-sikkerhed

Et sted mange virksomheder halter er på monitoreringen af deres netværk. Hvis der er travlt og fokus på andre ting, opdager I måske ikke, at der pludselig er overført 2 terabyte data mere end normalt henover et par dage. Når der ikke er tid til at analysere alle de informationer og data, der kommer ud af sikkerhedssystemerne, opdager man typisk ikke, hvis man er blevet kompromitteret. Det er i øvrigt langt fra alle indbrud i netværket, som medfører virus, malware, eller ransomware. Nogle hackere opretholder bare adgangen til systemet for løbende at have adgang til din virksomheds følsomme data.

Sådan sikrer du din virksomhed bedre

Der er en række ting, du kan gøre for at højne IT-sikkerheden her og nu og komme noget af monitoreringen i forkøbet.

Adgange og identiteter:

Backup er essentielt:

Opdatering af systemer:

  • Sørg for at sikkerhedsopdateringer er installeret på alle enheder i virksomheden, både Pc’er, servere, netværksudstyr og printere

Monitorering er ikke en opgave, man kan slippe for. Men hvis du har brug for at frigøre tid til andre IT-opgaver, kan en Security Operations Center (SOC) service være løsningen for din virksomhed. Her tager et team af sikkerhedsfolk sig af opgaven med at holde øje med sikkerheden på jeres netværk og systemer, og rapporterer brug og atypisk adfærd. En SOC-service kan kombineres med en serviceaftale hos Novaram. Med den kombination sikrer du både, at der holdes øje med sikkerheden på netværket, og at eventuelle problemer bliver udbedret med det samme.

Vil du høre mere om, hvordan du forbedrer din IT-sikkerhed, SOC-service eller en serviceaftale, så tag fat i os på tlf. 70 26 77 30 eller info@novaram.dk

Nyhedsbrev

Klik herunder for at tilmelde dig vores mailliste for at modtage tilbud, nyheder, samt brugbare tips og tricks.

Skriv til os

Har du en forespørgsel til os?
Klik på knappen herunder for at kontakte os. Vi svarer så hurtigt vi kan.

Book et møde

Lad os mødes. Klik på knappen herunder for at booke et gratis og helt uforpligtende møde med en af vores konsulenter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for relevante nyheder og tilbud.

Tak for din tilmelding!

Share This