Data bliver stadig vigtigere og vigtigere for, hvordan vi driver forretning i dag. Vi har også kun fået mere data mellem hænderne blandt andet på grund af IoT og den øgede digitalisering af vores samfund helt generelt.

Derfor er også vigtigere end nogensinde før, at vi beskytter vores data mod it-kriminalitet. Det er ikke kun vores forretning, der er dybt afhængig af data – det er vores kunder også. Hvis hackere eller andre it-kriminelle får fat i følsomme data eller forhindrer adgangen til dem, så kan det have alvorlige konsekvenser for både dig og dine kunder.

Følg 3-2-1-reglen

For at sikre dine data bedst muligt kræver det som minimum en sikker backup. Når vi rådgiver vores kunder om backup, råder vi dem altid til at lave backup efter 3-2-1-reglen. Reglen dækker over, at der laves tre kopier af din virksomheds data. To af kopierne gemmes lokalt, mens den tredje gemmes et sikkert sted udenfor virksomheden.

Den form for backup skal sikre, at hvis en af medierne med dine data bliver beskadiget, tabt eller kompromitteret, så har du et andet medie tilgængeligt med alle dine data. Off-site-kopien skal sikre, at dine data ikke bliver påvirket af fx hacker-angreb mod virksomheden.

Samtidig er det en god idé at lave en offline-backup, som er det bedste middel mod ransomware.

Vil du vide mere om it-sikkerhed og backup, så læs også indlægget: Husker du backup af din cloud?

Lav professionelle klare din backup

Når backup er så vigtig for din virksomhed, kan det være en god idé at investere i professionel hjælp. Hos Novaram kan vi stå for remote backup, hvor vi krypterer jeres data og sender dem over internettet til vores datacentre. I kan også vælge mellem managed eller unmanaged backup.

Managed backup sørger vi for at overvåge, gennemgå statusmails, fejlretter og laver løbende gendannelsestests.

Unmanaged backup stiller vi backup-løsningen til rådighed, mens I selv er ansvarlige for at backup kører regelmæssigt, opgradering af backup-klienter, rettelse af fejl og så videre.

Er du interesseret i professionel backup-løsning, så kan du læse mere her, eller kontakte os på tlf. 70 26 77 30 eller info@novaram.dk.

Vil du holde dig opdateret på, hvad vi kan tilbyde dig, så meld dig til vores nyhedsbrev herunder for de nyeste indsigter og tilbud fra Novaram.

Nyhedsbrev

Klik herunder for at tilmelde dig vores mailliste for at modtage tilbud, nyheder, samt brugbare tips og tricks.

Skriv til os

Har du en forespørgsel til os?
Klik på knappen herunder for at kontakte os. Vi svarer så hurtigt vi kan.

Book et møde

Lad os mødes. Klik på knappen herunder for at booke et gratis og helt uforpligtende møde med en af vores konsulenter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for relevante nyheder og tilbud.

Tak for din tilmelding!

Share This