It-sikkerhed er noget, som vi hele tiden snakker om. Truslerne udvikler sig konstant, og sikkerhedssystemerne kæmper en brav kamp for at følge med.

En af de mest centrale trusler mod it-sikkerhed i det danske erhvervsliv er manglen på backup – men og forståelsen af, hvordan backup spiller sammen med din it-sikkerhed.

Din cloud-løsning er langt fra 100 % sikker

En af de mest populære cloud-systemer på markedet er Microsoft 365.

Microsofts løsning er en god måde at sikre din virksomheds data på – men ikke alle er opmærksom på, at det ikke er en 100 % sikret løsning. Microsoft sikrer selvfølgelig dine cloud-data i forbindelse med systemnedbrud og drift i deres datacentrene – men din Microsoft cloud-løsning er ikke sikret imod:

• Hvis en medarbejder bevist eller ubevist sletter mails eller kundemapper fra din cloud. Langt de fleste gange bliver det ikke opdaget inden tilbageholdelsestiden er udløbet – og så er dine data væk

• Ransomware-angreb

• Lækkede eller gættede passwords til din cloud. Får hackere først adgang til dine cloud-data, kan det koste dig og din virksomhed rigtig mange penge

Derfor er det vigtigt, at du også sikrer dine cloud-data. Og det kan du gøre ret simpelt ved at tage backup af din cloud – som løser alle ovenstående sikkerhedsproblemer.

Øg din datasikkerhed med cloud-backup

Derfor er det også vores helt klare anbefaling, at du investerer i backup af din Microsoft 365-løsning, eller hvilken cloud-løsning du bruger. Backuppen skal ligge uden for dit cloud-miljø og ikke være tilgængelig for dine medarbejdere.

Med en ekstern backup af dine cloud-data får du et langt mere finmasket sikkerhedsnet til din virksomheds data, da sletning af mails eller kundemapper ikke er en mulighed her. Du har altså en backup af din backup, en kopi af din kopi, som øger din datasikkerhed markant. Backup sikrer dig altid som minimum mod tab af data, hvad enten de er forårsaget af en medarbejder eller hacker.

En sidste note er samtidig, at kommer en medarbejder fx til at slette en kundemappe fra dit cloud-miljø, kan din eksterne backup gendanne den slettede mappe. Backuppen gendanner også mappe- og filstrukturer igen, så du undgår at skulle bruge masser af tid på at opbygge strukturerne helt fra bunden.

Vil du vide mere om it-sikkerhed og backup, kan du kontakte os på novaram.dk

Nyhedsbrev

Klik herunder for at tilmelde dig vores mailliste for at modtage tilbud, nyheder, samt brugbare tips og tricks.

Skriv til os

Har du en forespørgsel til os?
Klik på knappen herunder for at kontakte os. Vi svarer så hurtigt vi kan.

Book et møde

Lad os mødes. Klik på knappen herunder for at booke et gratis og helt uforpligtende møde med en af vores konsulenter.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for relevante nyheder og tilbud.

Tak for din tilmelding!

Share This