Microsoft har annonceret at Windows 7 officieltgår “end-of-life” d. 14. januar 2020. På den dag stopper Microsoft med at yde support for Windows 7 på bærbare og stationære, og vil derfor heller ikke længere lave og udsende sikkerhedsopdateringer til samme.

Hvorfor slutter support for Windows 7?

Livscyklussen for Windows 7 ligner den fra tidligere operativsystemer fra Microsoft. Microsoft siger: Hvert Windows-produkt har en livscyklus. Livscyklussen begynder, når et produkt frigives og slutter, når det ikke længere understøttes. At kende nøgledatoer i denne livscyklus hjælper dig med at tage informerede beslutninger om, hvornår du skal opdatere, opgradere eller foretage andre ændringer af din software.”

Windows 7 blevet sendt på markedet 22. oktober 2009.

Hvad betyder ”End-of-life”?

”End-of-life” er den dato hvor en applikation ikke længere er supporteret af den virksomhed der laver udvikler den. Du kan fortsat bruge applikationen, men det bliver på eget ansvar. Der bliver konstant udviklet nye computervira og anden malware, og uden sikkerhedsopdateringer til applikationen til at bekæmpe disse, er dit system og dine data sårbare.

Hvad skal man gøre ved det?

Mulighed 1: Udskift alle Windows 7 computere med nye

Den største bekymring ved ikke at opgradere inden 14. januar 2020 er manglen på sikkerhedsopgraderinger. Mens nedtællingen er i gang, og vi kæmper med at få skiftet alle maskiner, arbejder cyber-kriminelle med planer for at køre kampagner fra 14. janar 2020 der frigiver ondsindede software der er målrettet mod Windows 7 maskiner, og forsøger at inficere dem og bruge dem til at kompromitere resten af dine systemer.

Det andet problem er kompatibiliteten med andre Microsoft-applikationer (Outlook, Word, Excel osv.). Uden den udvidede supportnøgle der er installeret på computeren, begynder Microsoft at sende sikkerheds- og funktionsopdateringer til deres andre applikationer, der måske ikke understøttes af Windows 7. I værste fald betyder første opdateringer til f.eks. Word, at programmet ikke længere fungerer i Windows 7, og det bliver ikke udbedret af Microsoft.

Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at enhver virksomhed implementerer en opdateringsplan for at erstatte eller opgradere deres Windows 7 og ældre computere.

Mulighed 2: Opgradering til Windows 10

Hvis du ikke har budgettet til helt at udskifte computere, kan opgradering af operativsystemet til Windows 10 være en mulighed afhængigt af computerhardwaren.

Opgraderingen til Windows 10 er en forholdsvis let process hvis ikke der opstår problemer undervejs. Problemer som driverkompatibilitet, applikationskompatibilitet kan volde problemer, og gøre at maskinen ikke vil opgradere.

Mulighed 3: Køb udvidede sikkerhedsopdateringer Support

Microsoft har udviklet et program: “Betal for Microsofts support til udvidet sikkerhedsopdatering”, hvis du ikke er i stand til at opgradere inden fristen

Opkræves per enhed i højst 3 år

  • $ 50 / år / enhed – År 1
  • $ 100 / år / enhed – År 2
  • $ 150 / år / enhed – År 3

Mulighed 4: Blokering af internetadgang for eksterne computere

Hvis du vælger ikke at opgradere, anbefaler vi, at du blokerer internetadgang til de gamle Windows 7 maskiner for at minimere eksponeringen til sårbarheder.

Sørg for, at disse computere ikke bruges til:

  • Internet-browsing
  • E-mail-adgang
  • OneDrive / SharePoint-adgang

Vi står klar med værktøjerne til at hjælpe dig videre. Alt fra at sikre dine filer, til at finde en computer der passer til dine behov.

Giv os et kald på 70267730 eller send en mail til support@novaram.dk

Windows 7 "End-of-life"

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Nyhedsbrev

Klik herunder for at tilmelde dig vores mailliste for at modtage tilbud, nyheder, samt brugbare tips og tricks.

Skriv til os

Har du en forespørgsel til os?
Klik på knappen herunder for at kontakte os. Vi svarer så hurtigt vi kan.

Book et møde

Lad os mødes. Klik på knappen herunder for at booke et gratis og helt uforpligtende møde med en af vores konsulenter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for relevante nyheder og tilbud.

Tak for din tilmelding!

Share This