Cybersikkerhed er et område i konstant udvikling. Der opstår nye trusler, teknologier og muligheder hvert år. Når vi går ind i 2024, er organisationer nødt til at være opmærksomme på nuværende og fremtidige cybertrusler. Virksomheder i alle størrelser og sektorer bør planlægge i overensstemmelse hermed.

At være på forkant med udviklingen er altafgørende for at beskytte digitale aktiver. Der er betydelige ændringer på vej i cybersikkerhedslandskabet. Drivkraften bag disse ændringer er nye teknologier og trusler under udvikling. Samt en skiftende global dynamik.

Dernæst vil vi udforske de vigtigste forudsigelser for cybersikkerhed i 2024, som du bør overveje.

 

1. AI vil være et tveægget sværd

Kunstig intelligens (AI) har været en game-changer for cybersikkerheden. Det har gjort det muligt at opdage, reagere på og forebygge trusler hurtigere og mere præcist. Men AI udgør også nye risici såsom fjendtlig AI, udnyttede sårbarheder og misinformation.

Eksempelvis bruger ondsindede aktører chatbots og andre store sprogmodeller til at generere:

– Overbevisende phishing e-mails

– Falske nyhedsartikler

– Deepfake-videoer

Dette ondsindede indhold kan bedrage eller manipulere brugerne. Organisationer bliver nødt til at indføre robuste sikkerhedsprotokoller. Dette omfatter en human-in-the-loop-tilgang samt regelmæssig sporing og gennemgang af deres AI-systemer. Disse trin vil hjælpe dem med at afbøde disse risici og udnytte kraften i AI til en mere sikker fremtid.

 

2. Kvantecomputere bliver en voksende trussel

Kvantecomputere er stadig et par år fra at nå deres fulde potentiale. Men det er allerede en alvorlig trussel mod sikkerheden i de nuværende krypteringsalgoritmer.

Kvantecomputere kan potentielt bryde asymmetriske krypteringsalgoritmer. Disse algoritmer bruges i høj grad til at beskytte data i bevægelse og i dvale. Det betyder, at kvanteaktiverede hackere kan kompromittere følsomme data, som f.eks. finansielle transaktioner.

Organisationer bliver nødt til at begynde at forberede sig på dette scenarie. Det kan de gøre ved først at vurdere deres potentielle risici. Derefter skal de indføre kvanteresistente teknologier og implementere kvanteresikre arkitekturer.

 

3. Hacktivisme vil blive mere udbredt

Hacktivismeer brugen af hackingteknikker til at fremme en politisk eller social sag. Såsom at afsløre korruption, protestere mod uretfærdighed eller støtte en bevægelse.

Hacktivisme har eksisteret i årtier. Men det forventes at stige i 2024. Især under store globale begivenheder. Disse kan omfatte OL i Paris og det amerikanske præsidentvalg samt specifikke geopolitiske konflikter.

Hacktivister kan gå efter organisationer, som de opfatter som fjender eller modstandere. Det kan være regeringer, virksomheder eller medier. Disse angreb kan forstyrre deres drift, lække deres data eller ødelægge deres hjemmesider.

Organisationer skal være på vagt over for potentielle hacktivist-angreb. Dette inkluderer at være proaktiv i forsvaret af deres netværk, systemer og omdømme.

 

4. Ransomware vil forblive en vedvarende trussel

Ransomware er en type malware, der krypterer offerets data. Angriberen kræver derefter en løsesum for at dekryptere dem. Ransomware har været en af de mest skadelige typer af cyberangreb i de senere år.

I 2023 steg antallet af ransomware-angreb med mere end 95% i forhold til året før.

Ransomware-angreb vil sandsynligvis fortsætte med at stige i 2024.På grund af nye varianter, taktikker og mål. For eksempel kan ransomware-angribere udnytte AI til at forbedre deres krypteringsalgoritmer.Samt undgå at blive opdaget og tilpasse deres krav om løsepenge.

Hackere kan også gå efter cloud-tjenester, IoT-enheder eller industrielle kontrolsystemer. Det kan forårsage flere forstyrrelser og skader. Organisationer bliver nødt til at indføre omfattende strategier for forebyggelse og reaktion på ransomware. Herunder:

– Sikkerhedskopiere deres data regelmæssigt

– Patche deres systemer omgående

– Bruge pålidelige e-mail

– og DNS-filtreringsløsninger

– Uddanne deres brugere i, hvordan man undgår phishing-e-mails.

 

5. Cyberforsikringer vil få større indflydelse

Cyberforsikring dækker tab og ansvar som følge af cyberangreb. Den er blevet mere populær og vigtig i de senere år. Det skyldes, at cyberangreb bliver hyppigere og dyrere.

Cyberforsikring kan hjælpe organisationer med at komme sig efter cyberhændelser hurtigere og mere effektivt. Den giver økonomisk kompensation, juridisk hjælp eller teknisk support.

Men cyberforsikringer kan også påvirke organisationers sikkerhedspraksis. Flere cyberforsikringsselskaber kan pålægge deres kunder visse krav eller standarder, såsom at implementere specifikke sikkerhedskontroller eller -rammer. Organisationer bliver nødt til at afveje fordele og omkostninger ved cyberforsikringer samt sikre, at de lever op til deres cyberforsikringsselskabers forventninger.

 

Vær proaktiv omkring cybersikkerhed – planlæg en vurdering

Det står klart, at cybersikkerhedslandskabet vil fortsætte med at udvikle sig hurtigt. Organisationer og enkeltpersoner skal proaktivt forberede sig på nye trusler. Det indebærer at indføre avancerede teknologier og prioritere udvikling af arbejdsstyrken samt at holde sig ajour med ændringer i lovgivningen.

Få en omfattende cybersikkerhedsstrategi på plads. En, der omfatter disse forudsigelser. Det vil hjælpe dig med at navigere på den digitale front med modstandsdygtighed og påpasselighed.

Har du brug for hjælp til at sikre et sikkert og troværdigt digitalt miljø i de kommende år? Kontakt os i dag for at planlægge en cybersikkerhedsvurdering.

Brug for hjælp til implementering af  IT-sikkerhed?

Ønsker du hjælp til, at IT-sikre din virksomhed? Så tag fat i os på tlf. 70 26 77 30 eller info@novaram.dk

Nyhedsbrev

Klik herunder for at tilmelde dig vores mailliste for at modtage tilbud, nyheder, samt brugbare tips og tricks.

Skriv til os

Har du en forespørgsel til os?
Klik på knappen herunder for at kontakte os. Vi svarer så hurtigt vi kan.

Book et møde

Lad os mødes. Klik på knappen herunder for at booke et gratis og helt uforpligtende møde med en af vores konsulenter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for relevante nyheder og tilbud.

Tak for din tilmelding!

Share This