Når de fleste tænker på it-sikkerhed er det 9 ud af 10 gange i relation til en computer. Vores smartphones er dog i princippet også små bærbare computere, der kan blive udsat for de samme trusler som computeren. Virus, trojanske heste og spyware kan også inficere din telefon, men kun hvis du aktivt selv lukker dem ind – og det sker gennem installation af inficerede apps. Det ved hackerne, og ligesom deres phising-mails er blevet mere troværdige, så er apps på vej i samme retning. Det kan være svært at gennemskue, hvilke apps der er rigtige, og hvilke der er falske.

Derfor kræver det en dedikeret indsats til at beskytte arbejds- og privattelefoner, hvis de har direkte adgang til virksomhedsdata.

Microsoft Intune Mobile Device Management er mobilens sikkerhedsnet

En løsning, som kan højne sikkerheden på dine medarbejderes smartphones, hedder Microsoft Intune Mobile Device Management. Systemet kan i al enkelthed overtage styringen af telefonen, så du har mulighed for at sikre telefonen så optimalt som muligt. Du kan blandt andet:

  • låse telefonen, så du begrænser brugeren
  • sørge for, at brugeren kun kan downloade godkendte apps
  • oprette bestemte tidsintervaller til at skifte koden på telefonen
  • aktivere fingeraftryks- eller ansigtsgenkendelse
  • sørge for tracking, remote lock og remote wipe

Microsoft Intune Mobile Device Management sørger altså for at begrænse brugerens usikre adfærd på smartphonen ved at konfigurere telefonen efter bestemte sikkerhedsforanstaltninger.

Ud over de mange funktioner til at begrænse adfærd, så har du med systemet også mulighed for at isolere virksomhedens Office 365-applikationer fra, hvad der ellers er på medarbejderens telefon. På den måde kan din medarbejder nemt bruge sin telefon til private formål, fordi adgangen til virksomhedens applikationer og data er låst af.

I praksis betyder det, at medarbejderen ikke kan copy-paste indhold fra en virksomheds-mail eller -dokument til en app, som ikke er rullet ud via Microsoft Intune Mobile Device Management. Det er heller ikke muligt at kopiere en fil fra OneDrive eller SharePoint til smartphonen eller et Google Drive, Dropbox eller lignende fildelingstjeneste.

I tilfælde af at medarbejderen stopper hos virksomheden en dag, så kan du remote wipe alle virksomhedens data og apps fra telefonen, mens medarbejderens private apps og lignende bliver på telefonen.

Vil du vide mere om fordelene ved device management, kan du læse blogindlægget ”Microsoft Intune: Dit kontrolcenter til større sikkerhed”, eller tilmelde dig vores blog herunder for de nyeste indlæg.

 

Nyhedsbrev

Klik herunder for at tilmelde dig vores mailliste for at modtage tilbud, nyheder, samt brugbare tips og tricks.

Skriv til os

Har du en forespørgsel til os?
Klik på knappen herunder for at kontakte os. Vi svarer så hurtigt vi kan.

Book et møde

Lad os mødes. Klik på knappen herunder for at booke et gratis og helt uforpligtende møde med en af vores konsulenter.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for relevante nyheder og tilbud.

Tak for din tilmelding!

Share This