Skygge-IT er ikke kun et IT-problem. Det er i høj grad også et ledelsesproblem. For brugen af skygge-IT opstår typisk, når medarbejderne ikke kan løse deres problemer eller varetage deres opgaver med de systemer, som virksomheden stiller til rådighed.

Det kan have vidtrækkende konsekvenser for din virksomhed, hvis dine medarbejdere gør brug af skygge-IT. Både i forhold til GDPR, hvor det både kræves, at virksomheden kan dokumentere, hvor data befinder sig, og at persondata er sikret mod læk og udvekommen adgang) , men også i forhold til sikkerhed og truslen om hackerangreb. Her kan du f.eks. ikke være sikker på, at en privat PC har det fornødne antivirus eller er fuldt opdateret.

Der stilles store krav til mange medarbejdere i dag, og mange skal eksekvere med større og større effektivitet. Men hvis dine medarbejderne ikke har adgang eller kendskab til de rette programmer og ledelsen ikke er opmærksomme på at lytte til medarbejdernes behov, risikerer I at medarbejderne bliver kreative. Måske lidt for kreative. Med de mange tilbud, der eksisterer om gratis cloudbaseret software, er det nemt for medarbejderen at tilmelde sig en cloudtjeneste, som de selv mener kan hjælpe dem med at løse deres opgaver. To af de mest kendte er DropBox og Google Drive, som medarbejdere kan fristes til at bruge, så de har nem adgang til arbejdsfilerne, når de arbejder hjemme fra. Nogle medarbejdere er måske ikke engang klar over, at de her bryder virksomhedens IT-politik.

Modern workplace hjælper mod skygge-IT

Ved at implementere Microsofts modern workplace-tankegang kan du nå langt i forhold til at sikre din virksomhed mod brugen af skygge-IT. De forskellige Microsoft 365 pakker indeholder f.eks. features som Intune, Azure Information Protection, og Azure Rights Management. Disse sørger bl.a. for kryptering af data, sikrer at følsomme data ikke kan distribueres videre, og sørger for at dine medarbejdere sikkert kan tilgå virksomhedens data – også når de arbejder hjemmefra.

Men hvis du virkelig vil skygge-IT til livs er det ikke nok med systemer. Det kræver, at du lytter til dine medarbejdere og deres behov, og at I sammen forholder jer til, hvordan I bedst sikrer virksomhedens data.

Hos Novaram står vi klar til at hjælpe dig med at få jeres virksomhed med på modern workplace bølgen allerede i dag.

Nyhedsbrev

Klik herunder for at tilmelde dig vores mailliste for at modtaget tilbud, nyheder, samt brugbare tips og tricks.

Skriv til os

Har du en forespørgsel til os?
Klik på knappen herunder for at kontakte os. Vi svarer så hurtigt vi kan.

Book et møde

Lad os mødes. Klik på knappen herunder for at booke et gratis og helt uforpligtende møde med en af vores konsulenter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for relevante nyheder og tilbud.

Tak for din tilmelding!

Share This