Når dine medarbejdere sidder på kontoret og arbejder, så er de beskyttede af det it-sikkerhedssetup og -procedurer, I har i virksomheden. Driver I en virksomhed, hvor hjemmearbejde er en del af arbejdskulturen, så kan det sikkerhedssetup ikke beskytte jeres data i samme grad.

Mange virksomheder tilbyder muligheden for hjemmearbejde, fordi medarbejderne typisk sætter pris på den form for fleksibilitet, og arbejdsgiverne får også flere fordele som færre driftsomkostninger og længere arbejdstider.

Når arbejdet med virksomhedsdata sker fra et hjemmekontor, så kræver det også nogle ret bestemte sikkerhedsforanstaltninger for at opretholde en sikker omgang med data fra hjemmet eller den lokale café. Vi har samlet de 3 vigtigste sikkerhedsråd, du skal sørge for, at dine medarbejdere forstår og bruger på hjemmekontoret.

1. Brug en VPN

Det er nok det vigtigste råd, vi har her på listen. Når dine medarbejdere skal have adgang til dine virksomhedsdata fra hjemmekontoret, så skal forbindelsen være sikker. VPN-forbindelsen skal være under virksomhedens kontrol, og den er i sidste ende også mere sikker end VPN-forbindelse på offentlige netværk.

2. Gør hjemmemiljøet sikkert

Alt for mange routere i hjemmet er for dårligt sikrede. Derfor er det en rigtig god idé at opsætte en stærk kryptering på dine medarbejderes routere. Det kræver måske, at du skal på hjemmebesøg eller guide dine medarbejdere igennem flere krypterings-steps over telefonen. Et alternativ er, at I i virksomheden tilbyder 4G-hotspots, der bruger kryptering som standard.

3. Opstil politiker for sikkerhed i hjemmet

Alt for mange virksomheder har ikke opstillet sikkerhedspolitiker for medarbejder, der arbejder fra et hjemmekontor, på farten eller andre steder uden for virksomhedens matrikel. For medarbejdere, der ofte udfører arbejde fra deres hjemmekontor, kan du fx guide dem til at opsætte flere forskellige netværk i hjemmet: et arbejdsnetværk, et til børnene og et til gæster. Derudover er det også en god idé med en firewall, der kan holde netværkene adskilt, filtrere trafikken og så videre.

Har du rådgivning til, hvordan du opsætter sikre sikkerhedspolitiker for medarbejdere med hjemmekontor, så kontakt os via formularen herunder eller på 70 26 77 30.

Tilmeld dig vores blog!

E-mailadresse:

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for relevante nyheder og tilbud.

Tak for din tilmelding!

Share This