Du kender 100% til de endeløse trusler, der lurer i din indbakke. Men har du nogensinde overvejet, at en e-mail der ser ud til at komme fra Microsoft, kan ende med at blive dit værste mareridt?

Microsoft, tech-giganten, som vi alle kender og stoler på, er blevet det mest efterlignede brand når det kommer til phishing-angreb. Et phishing-angreb er når cyberkriminelle sender dig en e-mail, der indeholder et ondsindet link eller fil. De gør dette fordi de forsøger at stjæle dine data.

Og selvom Microsoft ikke er skyld i dette så er det vigtigt, at du og dine medarbejdere er på vagt over for alt der virker mistænkeligt.

I andet kvartal af 2023 steg Microsoft til førstepladsen over brands der efterlignes af kriminelle og stod for hele 29% af alle brand-imiteret phishing-forsøg.

Det placerer dem et godt stykke foran Google, som har andenpladsen (19,5%) efterfulgt af Apple på tredjepladsen (5,2%). Tilsammen står disse tre tech-giganter for mere end halvdelen af de observerede brand imiteret-angreb.

Men hvad betyder det for din virksomhed?

På trods af en klar stigning i falske e-mails rettet mod millioner af Windows- og Microsoft 365-kunder verden over, så kan du beskytte dig selv overfor identitetstyveri og svindelangreb ved hjælp af grundig observation.

Mens de mest imiterede brands skifter fra kvartal til kvartal er det mindre sandsynligt, at cyberkriminelle ændrer deres taktik.

De benytter logoer, farver og skrifttyper, der ser legitime ud. Phishing-svindel bruger ofte domæner eller URL’er, der ligner den ægte vare, men en omhyggelig scanning af disse, sammen med indholdet af eventuelle meddelelser, vil ofte afsløre stavefejl og fejl – netop disse er de afslørende tegn på et phishing-angreb.

Et af de seneste angreb hævder, at der har været usædvanlig log-in-aktivitet på din Microsoft-konto og sender dig videre til et ondsindet link. Disse links er designet til at stjæle alt fra loginoplysninger til betalingsoplysninger.

Og mens teknologivirksomheder fortsat er populære svindelobjekter, har mange cyberkriminelle vendt sig mod finansielle tjenester, som netbank, gavekort og online shopping-ordrer. Wells Fargo og Amazon rundede begge top fem i 2. kvartal 2023 og stod for henholdsvis 4,2% og 4% af brand phishing-forsøgene.

Hvad kan du gøre for at beskytte din virksomhed?

Svaret er mere simpelt end du måske tror. Den bedste fremgangsmåde, når det kommer til phishing, er at sætte farten ned, observere og analysere. Tjek for uoverensstemmelser i URL’er, domæner og meddelelsestekster.

Hvis vi kan hjælpe dig med at holde dit team opmærksomt på risiciene, så kontakt os.

Brug for hjælp til din sikkerhed?

Ønsker du hjælp til, at blive proaktiv når det kommer til din din IT-sikkerhed? Så tag fat i os på tlf. 70 26 77 30 eller info@novaram.dk

Nyhedsbrev

Klik herunder for at tilmelde dig vores mailliste for at modtage tilbud, nyheder, samt brugbare tips og tricks.

Skriv til os

Har du en forespørgsel til os?
Klik på knappen herunder for at kontakte os. Vi svarer så hurtigt vi kan.

Book et møde

Lad os mødes. Klik på knappen herunder for at booke et gratis og helt uforpligtende møde med en af vores konsulenter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for relevante nyheder og tilbud.

Tak for din tilmelding!

Share This