Hvorfor løbende overvågning er vigtig

  1. Vigtigheden af løbende overvågning for din virksomheds cybersikkerhed
  2. Hvorfor virksomheder har brug for løbende overvågning af cybersikkerhed
  3. Sikring af din virksomhed med løbende cybersikkerhedsovervågning

Forestil dig dette: Du forlader dit hus for at tage på ferie. Du bor i et skummelt nabolag, men føler dig tryg ved dine låse. Men du tjekker dem ikke dagligt. Er de virkelig låst og sikre? En lille revne eller skjult svaghed kan have opstået. Det er en katastrofe, der venter på at ske.

Det er risikoen ved at forsømme løbende overvågning af cybersikkerhed. Cybertrusler udvikler sig konstant, og traditionelle sikkerhedsforanstaltninger er ikke længere nok. Løbende overvågning fungerer som din årvågne digitale vagt. Den tjekker konstant for svagheder og slår alarm, før angribere udnytter dem.

 

Hvorfor løbende overvågning er vigtig

Der er flere grunde til, at du skal overvåge dit netværk. Det er ikke bare en “god idé”. Her er hvorfor løbende overvågning er et must for virksomheder af alle størrelser.

 

Brud sker hurtigt

Cyberangreb kan ske på sekunder. De udnytter sårbarheder, før du overhovedet ved, de eksisterer. Løbende overvågning giver indsigt i realtid. Det gør det muligt for dig at identificere og reagere på trusler hurtigt, hvilket minimerer potentiel skade.

 

Avancerede trusler kræver avancerede forsvar

Hackere udvikler konstant sofistikerede teknikker. Nogle kan omgå traditionelle perimeterforsvar. Løbende overvågning går dybere. Den analyserer netværkstrafik, brugeradfærd og systemlogs og afslører skjulte trusler, der lurer i dit netværk.

 

Overholdelseskrav kræver det ofte

Mange industriregler og databeskyttelseslove kræver, at organisationer har løbende overvågning. Manglende overholdelse kan resultere i store bøder og skade på omdømmet.

 

Ro i sindet og reducerede omkostninger

Løbende overvågning hjælper med at forhindre dyre brud og nedetid. Det reducerer også arbejdsbyrden for sikkerhedsteams ved at automatisere rutineopgaver og lade dem fokusere på strategiske initiativer.

 

Hvad indebærer løbende overvågning?

Løbende overvågning er ikke et enkelt værktøj. Det er en holistisk tilgang, der kombinerer forskellige elementer. Disse inkluderer:

  • Håndtering af logfiler: Sikkerhedslogs indsamles og analyseres for mistænkelig aktivitet. Logs kommer fra firewalls, enheder og applikationer.
  • Security Information and Event Management (SIEM): SIEM-systemer indsamler sikkerhedsdata fra forskellige kilder, giver et centraliseret overblik over din sikkerhedsposition og identificerer potentielle trusler.
  • Sårbarhedsscanning: Regelmæssige scanninger identificerer svagheder i dine systemer og applikationer, så du kan udbedre dem, før angribere udnytter dem.
  • Overvågning af brugeraktivitet: Overvågning af brugeradfærd kan identificere mistænkelig aktivitet, fx uautoriserede adgangsforsøg eller dataudtrækning.
  • Analyse af netværkstrafik: Overvågning af netværkstrafik kan afsløre risici som malware, mistænkelige kommunikationsmønstre og forsøg på at bryde dine netværksforsvar.

Fordele ud over trusselsdetektion

Løbende overvågning tilbyder fordele ud over blot at identificere trusler. Her er nogle ekstra fordele.

 

Forbedret nøjagtighed i trusselsdetektion

Løbende overvågning reducerer falske positiver ved at analysere store mængder data. Dette gør det muligt for dit sikkerhedsteam at fokusere på reelle trusler.

 

Hurtigere respons på hændelser

Løbende overvågning giver realtidsadvarsler, der muliggør en hurtigere respons på sikkerhedshændelser og minimerer potentiel skade.

 

Forbedret sikkerhedsposition

Løbende overvågning hjælper med at identificere sårbarheder og prioritere udbedringstiltag, hvilket proaktivt styrker din sikkerhedsposition.

 

Overholdelsesrapportering

Systemer til løbende overvågning kan generere rapporter, der hjælper dig med at bevise overholdelse af relevante regler og sparer dig tid og ressourcer under revisioner.

Kom i gang med løbende overvågning

Implementering af løbende overvågning behøver ikke være overvældende. Du kan begynde med et par fornuftige trin.

 

Vurder dine behov

Identificer din organisations specifikke sikkerhedsbehov og overholdelseskrav. Få udført en cybersikkerhedsvurdering for at identificere de sårbarheder, du skal adressere.

 

Vælg de rigtige værktøjer

Vælg overvågningsværktøjer, der passer til dine behov og budget. Overvej administrerede sikkerhedstjenesteudbydere (MSSP’er) for en omfattende løsning. Vi kan hjælpe dig med at sikre en holistisk cybersikkerhedsstrategi og tilpasse løsninger til dit budget.

 

Udvikl en overvågningsplan

Definer, hvad din overvågningsplan skal indeholde for at sikre, at intet bliver overset. Inkluder punkter som:

  • Hvordan du vil spore data
  • Hvordan du vil håndtere alarmer
  • Hvem der håndterer respons på hændelser

Invester i træning

Træn dit sikkerhedsteam i at bruge overvågningsværktøjerne samt i effektiv respons på sikkerhedsalarmer. Inkluder træning i rapportering fra overvågningssystemer og sørg for, at dit team forstår de indsigter, de tilbyder.

Løbende overvågning: Din cybersikkerhedslivline

I dagens trusselslandskab er løbende overvågning ikke en luksus. Det er en sikkerheds nødvendighed. Proaktiv overvågning af dine systemer og data har mange fordele. Du kan identificere trusler tidligt og reagere hurtigt, samt reducere virkningen af cyberangreb.

Vent ikke på et sikkerhedsbrud som dit wake-up call. Omfavn løbende overvågning og tag kontrol over din cybersikkerhedsposition. Forebyggelse er bedre end helbredelse, især i den digitale verden.

Har du brug for hjælp til din cybersikkerhedsstrategi?

Overvågning er en del af en holistisk tilgang til cybersikkerhed. Vi hjælper dig gerne med at beskytte din virksomhed. Vi kan skræddersy en plan, der passer til dine behov og budget.

Kontakt os i dag for at diskutere dine behov.

Artiklen er brugt med tilladelse fra The Technology Press.

Brug for hjælp til at holde dig opdateret med Microsoft 365?

Vi kan hjælpe dig! Så tag fat i os på tlf. 70 26 77 30 eller info@novaram.dk

Nyhedsbrev

Klik herunder for at tilmelde dig vores mailliste for at modtage tilbud, nyheder, samt brugbare tips og tricks.

Skriv til os

Har du en forespørgsel til os?
Klik på knappen herunder for at kontakte os. Vi svarer så hurtigt vi kan.

Book et møde

Lad os mødes. Klik på knappen herunder for at booke et gratis og helt uforpligtende møde med en af vores konsulenter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for relevante nyheder og tilbud.

Tak for din tilmelding!

Share This